Üniversitemiz Erasmus Kurum Koordinatörlüğü ve Yenilikçi ve Girişimci Projeler Kurulu iş birliği ile 1-2 Temmuz 2024 tarihlerinde Ahmet Yesevi Konferans Salonunda üniversitemiz akademik ve idari personeline yönelik ‘Erasmus+ KA2 ve KA3 Proje Hazırlama ve Uygulama Eğitimi’ düzenlendi.
Üniversitemiz Yenilikçi ve Girişimci Projeler Kurulu Sekreteri Öğretim Görevlisi Abdülkadir Gökmen tarafından düzenlenen eğitime Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Şuayip TURAN ve proje yazımında gönüllü olan çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.
‘‘Erasmus+ KA2 ve KA3 Proje Hazırlama ve Uygulama Eğitimi’’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Erasmus Kurum Koordinatörü Turan ‘Erasmus+ KA1 projelerinde üniversite olarak yüksek bütçelere sahip olduklarını ve gerçekleştirilen personel ve öğrenci hareketlilikleri sayılarında da Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasında yer aldıklarını, bundan sonraki hedeflerinin ise Erasmus+ KA2 ve KA3 projeleri olduğunu ve bu açıdan gerçekleştirilen proje hazırlama ve uygulama eğitimlerini çok önemsediklerini’ belirtti. Proje yazmanın çok uzun ve yorucu bir yolculuk olduğunun altını çizen Turan ‘proje hazırlama eğitimine katılan personele verecekleri destekleri için teşekkür etti.
Eğitimin ilk gününde Erasmus+ KA2 ve KA3 projeleri hakkında detaylı bilgiler veren Gökmen, ikinci günde ise örnek projeler üzerinden değerlendirmeler yaparak proje yazmada yüksek puan almanın püf noktalarından bahsetti.
Gökmen ‘Erasmus+ KA2 projelerinde üniversiteleri ilgilendiren kısımların daha çok stratejik iş birliği ortaklıkları ve yükseköğretimde kapasite geliştirme projeleri olduğunu ve üniversitemiz tarafından kurulan Yenilikçi ve Girişimci Projeler Kurulu olarak KA2 projelerinde hibe elde etmeyi planladıklarını ve proje fikri olan personele her türlü desteği vereceklerini’ ifade etti. Eğitimin devamında Erasmus+ KA3 projesine değinen Gökmen ‘KA3 projesinin politika geliştirme ve işbirliğine destek projelerini içerdiğini ve bu proje türünün daha çok yüksek öğrenim, mesleki eğitim ve öğretim, okullar ve yetişkin öğrenimine yönelik sektörel gündemler de dâhil olmak üzere, eğitim, öğretim, gençlik ve spora ilişkin AB politika gündeminin hazırlanmasını ve uygulanmasını desteklemeyi ve özellikle AB`nin yönetişimini ve işleyişini kolaylaştırmayı amaçlayan eylemler olduğunu belirterek başvuru kriterleri ve başvuru sistemi hakkında bilgiler verdi.
Erasmus+ KA2: Erasmus+ Programının “Stratejik Ortaklıklar” projelerini de destekleyen bir dalıdır. KA2 projeleri; eğitim, öğretim ve gençlik alanlarından bir veya daha fazlasını konu edinebilir. Yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi, transferi ve uygulanmasını hedefler. KA2 projeleri; uluslararası öğretme, eğitim ve öğretim dahil olmak üzere, projenin amaçlarına ulaşmasına katkı sağlayacak bir dizi farklı aktiviteyi içermektedir.
Erasmus+KA3: Politika Reformuna Destek (KA3) başlıklı projeler ise bilimsel temellere dayalı politika yapımının teşvik edilmesi ve bu alanda iyi uygulamaların paylaşılması amacıyla Erasmus+ Programının ana eylemlerinden biri olarak belirlenmiştir. Politika Reformuna Destek başlığı altında bir yandan AB üyesi ülkelerdeki politika reformunun desteklenmesi, diğer yandan AB üyesi olmayan ülkelerle bu alanda iş birliği ve iyi uygulamaların paylaşılması mümkün olmaktadır.
Başvuru Süreci hakkında detaylı bilgi için: https://www.ua.gov.tr/anasayfa/icerikler/teklif-cagrilari-ve-rehberler/